maandag, 03 april 2017 07:15

Spanning droop van de eerste NK AvengerCup race af

Spanning droop van de eerste NK AvengerCup race af Foto: TT Circuit Assen

Wat was het spannend in de eerste echte race voor het Nederlands Kampioenschap in de Avenger Cup. Weliswaar kwamen er slechts vijf van deze formulewagens in de baan, de strijd was er zeker niet minder om. Prachtig was het in race 1. De winnaar van het eindklassement 2016, Co de Vet en de man die in dat eindklassement derde werd, Cees de Maar, hadden elkaar gevonden. Was het verschil in de kwalificatie meer dan een seconde, wat betreft de snelste ronde, in race 1 was het onderlinge verschil tijdens de snelste ronde van beide coureurs (beide in ronde 11) zestiende van een seconde. Dat kwam in de race goed tot uiting. Niet alleen in hun snelste ronden bleven de beide mannen heel dicht bij elkaar, ook in de andere ronden zaten er geen grote verschillen in de tijden. In de laatste fase van de strijd ging het tweetal dikwijls naast elkaar over het asfalt en door sommige bochten. Zelfs aan het eind van de wedstrijd reden De Vet en De Maar naast elkaar over de finish. Op de finish was het verschil niet met het blote oog niet te zien en moest de finishfoto uitsluitsel geven. Met één duizendste van een seconde voorsprong op De Maar, wist Co de Vet de winst naar zich toe te trekken. Breed glunderend bekeek hij de finishfoto. "Dat is mooi hè? Net iets eerder over de streep. Het is geweldig zoals deze race ging. Knokken voor iedere centimeter. Dit is echt strijden."

In race 2 lagen de coureurs wat meer uiteen en kon De Maar revanche nemen. De Vet werd tweede op ruime achterstand van Cees de Maar.

De Maar was duidelijk ingenomen met zijn overwinning in race twee, want met hoog opgeheven arm kwam ging hij over de finish.

Achter het tweetal kwam Henk Maas in de eerste wedstrijd tot de derde plek en die klassering was ook voor hem weggelegd in race twee.

Hoewel het aantal auto's in deze Avenger Cup in de nabije toekomst hopelijk groter wordt, was de eerste NK-race wat spanning betreft één van de mooiste Avengerwedstrijden uit de nog korte historie van deze categorie.

Partner

Tussenstand

Na 14 Races

Pos. Coureur Totaal
1 Cees de Maar 280
2 Co de Vet 219
3 Henk Maas 218
4 Raymond Klompstra  166
5 Peter van Wetering 165
6  Andre Rombout 102 

Nieuwsbrief

Facebook