zondag, 07 mei 2017 19:29

Wisselend tweede ACNN-racedag voor Co de Vet

Wisselend tweede ACNN-racedag voor Co de Vet Foto: Arjan Broekmans

Voor de cupwinnnaar van verleden jaar in de Avenger Cup, Co de Vet uit Wieringerwaard, kende deze tweede ACNN-racedag een wisselend verloop. In de eerste van de drie races kwam De vet niet op snelheid en moest hij veel terrein toegeven op De Maar/Van Pommeren. Dit duo greep de winst met ruime voorsprong op Henk Maas. Co de Vet eindige als derde en klaagde over gebrek aan snelheid in zijn wagen.

In race 2 leek De Vet het euvel te hebben gevonden, want hij stuurde zijn bolide als eerste over de streep, maar het gat met de equipe De Maar/Van Pommeren was slechts drietiende van een seconde.

In de derde Avengerrace van de dag leken De Maar en Van Pommeren het ritme weer goed te pakken te hebben, want zienderogen liep de bolide bij die van De Vet vandaan. Plotseling minderde de koploper vaart en wist De Vet hem zelfs in te halen. “De bodemplaat van mijn wagen liet aan de achterzijde los, waardoor ik de wagen moeilijk in het juiste spoor kon houden. Ik heb het zeker voor het onzekere genomen en moest De Vet laten gaan”, aldus Cees de Maar (Leiden).

Toch eindigde de equipe De Maar/Van Pommeren als tweede achter De Vet, waardoor de schade in punten beperkt bleef.

 

Partner

Tussenstand

Na 14 Races

Pos. Coureur Totaal
1 Cees de Maar 280
2 Co de Vet 219
3 Henk Maas 218
4 Raymond Klompstra  166
5 Peter van Wetering 165
6  Andre Rombout 102 

Nieuwsbrief

Facebook