zaterdag, 16 september 2017 22:42

De Maar Van Pomeren Hebben Primeur

Cees de Maar en Rob van Pomeren hebben een primeur. Zij gaan als eerste officiële Nederlands Kampioen Avenger Cup de boeken in. Dik verdiend, want van de tot op heden twintig verreden races wisten zij er veertien te winnen en driemaal de tweede plek te bemachtigen. In die races was het vooral Cees de Maar die het stuur vasthield. Zijn maatje Rob van Pomeren greep ook nog eens een tweede plek en twee derde plaatsen. "Hij had dit seizoen niet zoveel tijd, maar we hebben het wel samen gefikst", zei Cees de Maar. Het gehele seizoen heeft dit tweetal de Avenger Cup gedomineerd. Het was vooral Cees de Maar die dit jaar veelvuldig aan het stuur van de snelle Avenger zat en ook in Meppen was hij het die alle drie races wist te winnen. Naaste concurrent Co de Vet (Wieringerwaard) probeerde het kampioensfeestje nog wel uit te stellen, maar dat gelukte hem niet. De Vet behaalde driemaal de tweede plaats op Racepark Meppen en kan de nieuwe kampioen dit weekend op het TT Circuit Assen niet meer inhalen, laat staan passeren in de tussenstand.

"Het heeft wel even geduurd voor ik aan de Avenger gewend was. Ik reed voorheen altijd met wagens die de motor voorin hadden, Donkervoort en Westfield. Maar verleden jaar ging het al goed en dit jaar helemaal geweldig", liet de kersverse kampioen weten.

Hoewel Cees de Maar blij is met het Nederlands Kampioenschap, staat het racen voor hem voorop. "Het gaat mij om de sport en het resultaat dat daaruit voort komt is voor mij bonus. Niet klagen, maar doen en de echte bochtbeleving, dat staat bij mij bovenaan. Maar ik ben best blij met de titel. Ook omdat we in vele rechtstreekse duels de titelverdediger van verleden jaar, Co de Vet, hebben verslagen."

Hoewel hij zijn verleden jaar behaalde titel niet kon prolongeren, heeft Co de Vet wel een erg constant seizoen gereden. In een aantal races kampte hij met pech, maar de tweede plaats die de coureur uit Wieringerwaard nu inneemt in de tussenstand, is zeker geen slechte prestatie. De Noord-Hollander heeft zelfs enkele races gewonnen en zou dat dit weekend ook nog kunnen. Piet-Hein Eldering wist in juni in Meppen een zege te behalen en misschien staat ook hij dit afsluitende weekend opnieuw op scherp.

Partner

Tussenstand

Na 14 Races

Pos. Coureur Totaal
1 Cees de Maar 280
2 Co de Vet 219
3 Henk Maas 218
4 Raymond Klompstra  166
5 Peter van Wetering 165
6  Andre Rombout 102 

Nieuwsbrief

Facebook