woensdag, 20 september 2017 10:44

Jeugd proeft aan Avenger

Drie jeugdige ACNN-coureurs konden dinsdag 19 september even proeven hoe het is om een formulewagen te rijden. Op initiatief van Marten Bom van MB Motorsport konden jonge coureurs, onder andere jongeren vanuit het KNAF Talentenplan, kennismaken met de Avenger van MB Motorsport, de constructeur van de Nederlandse formulewagen.

Max de Bruijn was enthousiast. De 20-jarige PTC-coureur uit Eindhoven vond het compleet anders rijden dan de kleine toerwagen waarmee hij normaliter rijdt. "Het is voor de eerste maal dat ik in een open wagen rij, maar dit voelt heel anders aan dan de PTC City Bug waarmee ik altijd rij. Daarnaast heb ik vroeger veel gekart en ook met het karten is dit een groot verschil. Je voelt de wind veel meer en ook komen er G-krachten los. Dat mis je in een kart. Dit is wel gaaf", aldus Max.

"Maar ik weet niet of dit voor mij is weggelegd. Ik wil eigenlijk naar de endurancewedstrijden. Over een paar jaar wil ik daar in stappen. Daarnaast denk ik dat er ook meer budget nodig is voor een seizoen in een wagen zoals de Avenger."

Thomas Verhoek was ook enthousiast. "Het is een groot verschil met wat ik rij (PTC en BMW). De Avenger is wel gaaf. Hij rijdt veel lichter en stuurt veel directer. In dat opzicht lijkt het op een kart. Maar deze wagen is veel sneller. Het lijkt me heel leuk om eens een race met de Avenger te rijden"

"Compleet anders dan ik gewend ben", zei een enthousiaste Ramon Tempelman. Hij was ook één van de jonge coureurs die mochten proeven aan de Avenger. "Het is niet te vergelijken. Het is een enorme belevenis, de wagen is veel sneller dan de PTC en daarvoor moet je de bochten anders aansnijden. Het remmen is compleet anders en het sturen ook. Niet te vergelijken."

Voor Ramon Tempelman, die voor autotechnicus studeert, is de Avenger een leuke ervaring, ook voor zijn studie. Op de vraag of de Avenger een auto is die na zijn PTC-carrière kan komen, antwoordt hij: "Misschien. Het smaakt in ieder geval naar meer."

Ook Matty Driessen de engineer van Max de Bruijn kon een paar ronden achter het stuur plaatsnemen.

Partner

Tussenstand

Na 14 Races

Pos. Coureur Totaal
1 Cees de Maar 280
2 Co de Vet 219
3 Henk Maas 218
4 Raymond Klompstra  166
5 Peter van Wetering 165
6  Andre Rombout 102 

Nieuwsbrief

Facebook