Logo

ZELF GAAN RACEN

Zelf gaan racen is voor velen een stille wens, maar eenvoudiger te realiseren en minder kostbaar dan je zou verwachten. Dit is wat je moet doen om in de Avenger Cup te kunnen racen:

1. NEEM CONTACT OP MET DE AVENGER CUP-ORGANISATIE

Zij kunnen je adviseren bij de koop of huur van een Avenger, je in contact brengen met een potentiële teamgenoot en alle vragen die je verder hebt. Zij kunnen je ook adviseren als je nog geen racelicentie hebt, nog geen uitrusting hebt, etc. Nieuwsgierig naar de ervaring van Avenger-coureurs? Klik hier om contact op te nemen met Marten Born, hij beantwoordt graag al je vragen.

2. BEHAAL JE RACELICENTIE

Goed nieuws: een rijbewijs heb je niet nodig om aan de Avenger Cup mee te doen. Wel een EU racelicentie, maar die kan vrij snel worden behaald wanneer je het actiepakket van de Cup-organisatie bestelt of via één van de rensportscholen in Nederland.

3. KOOP OF HUUR EEN AVENGER

Om deel te nemen aan de Avenger Cup heb je uiteraard een Avenger nodig. Die kun je al kopen voor een bedrag van € 19.420,- (excl. BTW), een zeer scherp tarief voor een echte raceauto. Maar het is ook mogelijk om een Avenger te huren, eventueel zelfs als team samen met een andere rijder.

4. ARRIVE AND DRIVE, ZELF SLEUTELEN OF IETS ER TUSSENIN?

Binnen de Avenger Cup bestaan verschillende mogelijkheden. Van 'Full Arrive & Drive' tot alles zelf doen. Van luxe catering tot eenvoudig. Gasten? Geen probleem.

Eind september verwachten we een kostenoverzicht te kunnen presenteren gebaseerd op de actuele kosten van de evenementen tot dat moment. De mogelijkheid bestaat om een auto te huren of te kopen met ondersteuning voor het hele seizoen. Dit werkt volgens het Arrive & Drive concept. Bij dit concept zorgt het serviceteam ervoor dat de Avenger Cup-auto wordt geprepareerd, naar het circuit en weer terug wordt getransporteerd en er op het circuit een raceservice wordt geleverd. Onder de raceservice vallen onder andere het tanken van brandstof, bandenwissel en reparaties. Het voordeel van het Arrive & Drive concept is dat je onbezorgd naar het circuit kunt komen. Alles wordt door het serviceteam geregeld, zowel voor als na het rijden. Ook de catering voor eventuele partner en kinderen zal op het circuit verzorgd worden, zodat het een echt familie uitje kan worden.

5. ZORG VOOR EEN GOEDE RACE-OUTFIT

Een goede race-outfit bestaat uit goedgekeurde brandvrije kleding en een goedgekeurde helm. Naast de auto controleert de Technische Commissie voor elke race of een coureur over goedgekeurde kleding en helm beschikt. De complete brandvrije outfit bestaat uit:

a - balaclava
b - handschoenen
c - schoenen
d - ondershirt
e - onderbroek
f - kousen
g - armriem
h - helm
i - overall
j - HANS-systeem (niet verplicht, wel aan te raden)
(Met dank aan Rob Rademaker)

De Avenger Cup-organisatie kan adviseren bij de aanschaf van de juiste race-outfit.

6. TRAINING

Hoeveel talent je ook hebt, alleen door steeds weer te oefenen kun je jezelf goed voorbereiden op de races. Ook al beschik je over de racelicentie, je zult veel ervaring op de baan moeten opdoen om in de races mee te kunnen doen voor de zege. Leer je grenzen verkennen, zorg dat je de auto tot in de puntjes aanvoelt. De Avenger is hiervoor een zeer geschikte auto.

7. WERK AAN JE CONDITIE

Denk ook aan je conditietraining, want vergis je niet: autosport is een zeer inspannende sport en je moet de volledige duur van de race 100% geconcentreerd zijn. Een moment van afleiding kan desastreuze gevolgen hebben voor jou of voor de andere deelnemers. Zorg dus voor een optimale conditie.

Heb je dit allemaal goed geregeld, dan ben je klaar voor de Avenger Cup.

Wedstrijden

No upcoming event!